Programma’s

Wij ontwikkelen programma’s op maat. Ons startpunt is: wat zou je willen bereiken in je organisatie of met je bijeenkomst? Hieronder vindt je onze meest voorkomende programma’s.

Op maat

 

Het liefst maken wij programma’s op maat. Ons startpunt is: wat zou je willen bereiken in je organisatie of met je bijeenkomst?

Met onze nieuwsgierigheid onderzoeken we de situatie en komen we tot de kern van wat er speelt. Die informatie vertalen we in een inspirerend programma of een herkenbare theatervoorstelling. Onze voorstellen zijn prikkelend, eerlijk en creatief.

 

We ontwikkelden al theatrale gespreksmiddagen over de WMO voor burgers en betrokken organisaties, een theatervoorstelling met verpleegkundigen over de druk in de zorg en hun passie voor het vak,  de werkvloer monologen en een Netwerk-Bingo.  Dit leverde verdieping, inspiratie en verbinding op.

Vertrek

 

Je organiseert een bijeenkomst en hebt een goed onderwerp, interessante sprekers en een lekkere lunch geregeld. Maar hoe zorg je dat de aanwezigen elkaar ook inspireren? Elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen. En dan bedoelen we niet praten met een bitterbal met degene die je al kent. Maar onverwachts een inspirerend gesprek hebben over je passie voor je vak. Of delen waar je tegen aan loopt in je werk aan iemand die je zojuist ontmoet hebt. Bespreken wat je eigenlijk wel anders zou willen doen of welke ontdekkingen je gedaan hebt.

 

Voor wie: voor groepen die elkaar nog niet (goed) kennen.

Wat levert het op: verdieping, inspiratie, vergroting van je netwerk, een gezamenlijk vertrekpunt

Verdieping

 

Je werkplezier wordt voor een heel groot deel bepaalt door het contact dat je hebt met je collega’s en je baas. Maar hoe goed ken je elkaar eigenlijk?

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Wanneer zit jij in je element? En hoe zit dit bij je collega’s? Wat zijn jullie ongeschreven regels en wat typeert jullie bedrijfscultuur? We onderzoeken en vieren de overeenkomsten en de verschillen. Soms gaan we aan de hand van een thema de diepte in, zoals samenwerken, ondernemerschap of feedback. Naar wens kan de nadruk meer liggen op het leren kennen van jezelf of het leren kennen van elkaar.

 

Voor wie: collega’s en groepen mensen die elkaar al kennen. Van gezicht, van het koffieapparaat, of als collega’s en die verbinding en verdieping willen.

Wat levert het op: teambuilding, motivatie, inspiratie, openheid

Verandering

 

Je wilt als organisatie een frisse wind in huis halen of het roer om gooien. Maar hoe krijg je je medewerkers in beweging?

 

Wij geloven dat je om in beweging te komen, eerst moet stil staan. Stil staan bij wie je bent, bij wat je wil en waar je naar toe gaat. De tijd nemen om verbinding te maken met wat er leeft en verbinding maken met elkaar. Om dan vervolgens samen in beweging te komen.

 

Wij brengen de organisatie in beweging door eerst stil te staan. We gaan op zoek naar de essentie van de bedrijfscultuur en kijken welke individuen samen deze bedrijfscultuur vormgeven. Wie zijn de medewerkers van het bedrijf? Wie is het bedrijf?  Het resultaat van een verandering- sessie is dat er een gevoel van eenheid ontstaat. Het legt een stevige, gelijkwaardige basis voor samenwerking.

 

Voor wie: Mensen die elkaar al (een beetje) kennen, in een omgeving die aan het veranderen is.  Bijvoorbeeld bij een cultuurverandering of een fusie.

Wat levert het op: inzicht in wat er speelt, een gezamenlijk vertrekpunt, de eerste stap gezamenlijk zetten.

Vier!

 

In de dagelijkse drukte op de werkvloer, word je geleefd door deadlines, vergaderingen en overvolle email inbox. Hoe vaak neem je de tijd om met je afdeling of organisatie eens stil te staan en terug te kijken?

In Vier! maken we daar tijd en ruimte voor. Hoe is het afgelopen jaar verlopen? Waar sta je, waar ben je trots op en wat heb je geleerd? We nodigen mensen uit om te reflecteren en de uitkomsten samen te gaan vieren.

 

Voor wie: voor teams, afdelingen of organisaties

Wat levert het op: reflectie, motivatie, energie, verbinding